Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Ще бъдем част от промяната". Кирил Петков казва след 2 дни политическите си планове


Кирил Петков и Асен Василев
Кирил Петков и Асен Василев

Министърът на икономиката Кирил Петков каза, че заедно с колегата му Асен Василев ще бъдат част от промяната и след 2 дни ще обявят своите политически планове. В четвъртък се очаква президентът Румен Радев да назначи ново служебно правителство, в което Петков и Василев да не участват.

"Със сигурност ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това. Вярвам, че България може да се промени много бързо, ако се правят правилните стъпки", каза Кирил Петков във вторник в Благоевград.

Той каза още, че в момента заедно с Асен Василев обсъждат кой е най-добрият вариант за постигане на тази промяна.

"Имаме идеи, но ни е важно, докато сме служебни министри, да сме аполитични, защото иначе ще бъдем последните хора, които едва ли не използваме трибуната, за да си правим някакви пиар кампании", каза още Петков, цитиран от БТА.

Двамата служебни министри не дават досега конкретен отговор какви са политическите им планове. Политици вече говорят за евентуалния им бъдещ политически проект като за факт.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG