Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов е принудил шефа на Столичния общински съвет да подаде оставка


Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимката е архивна.
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимката е архивна.

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков е подал оставка по настояване на партиен лидер. Във вторник вечерта от столичната община потвърдиха, че Герджиков, който е член на ГЕРБ, е подал оставка и като общински съветник, и като председател на СОС. Мотивите не бяха огласени.

Оттеглянето на Герджиков е станало по настояване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, стана ясно в сряда. Във видео, излъчвано в страницата на бившия премиер във Фейсбук, самият Борисов каза, че Герджиков е напуснал поста, тъй като не е защитавал ГЕРБ от нападки.

Видеото беше заснето в Пловдив, където бившият премиер се срещна с членове на партията.

Елен Герджиков оглавява СОС повече от 11 години. Оттеглянето му идва в момент, в който управлението на кмета Йорданка Фандъкова от ГЕРБ е подложено на усилващи се критики.

По думите на Борисов наскоро представители на ГЕРБ са били критикувани за политиката си в управлението на градския транспорт, а Герджиков не е защитил партията си.

В началото на седмицата организацията "Спаси София" предупреди за предстоящо намаляване на автобусите и тролейбусите в столицата, като каза, че отговорност за това носи кметът на София Йорданка Фандъкова.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Обяснено в две минути. Какво се случва в Грузия
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00
XS
SM
MD
LG