Връзки за достъпност

Извънредни новини

YouTube ще блокира съдържание против ваксините


Над 130 хил. клипа са свалени през миналата година от платформата на YouTube заради разпространяването на фалшива информация, свързана с COVID-19
Над 130 хил. клипа са свалени през миналата година от платформата на YouTube заради разпространяването на фалшива информация, свързана с COVID-19

Платформата за споделяне на видеосъдържание YouTube обяви, че започва мащабна кампания срещу разпространяването на дезинформация, свързана с ваксините срещу COVID-19.

“Намираме се в момент, в който е по-важно от всякога да разширим работата, която започнахме във връзка с разпространението на фалшива информация за COVID-19 и към процеса на ваксинация", казаха от компанията.

Според новите правила всяко съдържание, което невярно твърди, че одобрените ваксини са опасни и причиняват хронични здравословни проблеми, ще бъде премахнато. Видеоклиповете, които включват дезинформация за съдържанието на ваксините, също ще бъдат сваляни от платформата.

Поредният опит на YouTube да спре вълната от дезинформация, свързана с ваксините идва в момент, в който здравните власти в много държави се борят да убедят хората, които се колебаят, да се ваксинират.

Засега няма данни какъв е броят на премахнатите акаунти.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG