Връзки за достъпност

Извънредни новини

Поскъпването на природния газ продължава. Повишението от 1 октомври е с над 36%


Илюстративна снимка
Илюстративна снимка

Тенденцията на поскъпване на природния газ продължава. Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) уважи в петък искането на "Булгаргаз" цена от 94.54 лв. за мегаватчас без ДДС и такси от 1 октомври. Това е повишение с 36.22%. Предишното заявление бе за 80.28 лева. През септември газът струваше 69.40 лева за мегаватчас.

Увеличената цена на природния газ за октомври отразява тенденцията за продължаващо рязко нарастване на цените на природния газ на международните газови пазари, обясниха от КЕВР, цитирани от БТА. Според данните на енергийния регулатор през септември цените на природния газ са нараснали с над 50%.

По данни на "Булгаргаз" цената, която дружеството предлага за българския пазар, е с около 20 на сто по-ниска от цените на европейските газови хъбове, като от началото на 2021 г. досега потребителите у нас са заплатили 140 млн. лева по-малко в сравнение с потребителите в Европа.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG