Връзки за достъпност

Извънредни новини

МРРБ започва двустранни преговори със строителите на пътища за претендирани 930 млн.


Виолета Комитова
Виолета Комитова

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) започва двустранни преговори със собствениците на пътностроителни фирми, които петендират, че държавата им дължи общо над 930 млн. лв.

Това съобщи служебната министърка Виолета Комитова на пресконференция в петък, след като работници блокираха за няколко часа част от центъра на София. Те протестираха първо пред сградата на МРРБ, а след това се преместиха и пред Министерския съвет.

Комитова уточни, че от тези над 930 млн. лв. фактурираните разходи представляват 222,5 млн. лв., а останалите 710,5 млн. лв. са сертифицирани нефактурирани разходи за дейности по текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа.

Протестът пред МРРБ в петък
Протестът пред МРРБ в петък

„Тази сума се дължи и ще бъде платена, въпросът е да стигнем до споразумение за правилния начин, по който това да се случи“, допълни зам.-министър Валентин Граматиков, цитиран от БТА.

Колегата му Иван Шишков посочи, че за държавата е важно да направи всичко възможно да се гарантира, че тези пари ще се похарчат в нейна полза. Раздадените аванси за обекти в строеж са в размер на 363,3 млн. лв., а за обекти, по които не се работи – 1,053 млрд. лв. с ДДС.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG