Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борислав Михайлов остава начело на БФС. Бербатов ще оспорва


Борислав Михайлов
Борислав Михайлов

Досегашният президент на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов остава на поста си след минимална победа срещу основния си опонент – Димитър Бербатов, на конгреса на организацията във вторник.

Резултатите от гласуването показаха само 11 гласа разлика между двамата: 241 срещу 230. Третият кандидат – Христо Порточанов, получи само 8 гласа. Останалите трима регистрирани като претенденти за поста, си направиха отводи преди финалния вот.

При регистриани в залата общо 483 клуба бяха отчетени 480 гласа, от които една бюлетина беше отчетена като недействителна. Така подкрепата, която събра Михайлов, се оказа достатъчна за победата му дори без да се стига до балотаж.

Бербатов обаче изрази несъгласие с развоя на конгреса и декларира, че с екипа му ще оспорват резултата.

Димитър Бербатов (вдясно)
Димитър Бербатов (вдясно)

„Има стенограма, самият водещ каза, че за да победи кандидатът му трябват 242 гласа. Може да съжаляваме единствено, че правилата отново се извъртяха. Благодаря на клубовете, които са гласували“, коментира бившият нападател, цитиран от „Дневник“.

Като пример за нарушение той посочи факта, че 20 клуба от Благоевградско изобщо не са били допуснати в залата.

„Хората от УЕФА и ФИФА казаха, че по-чист конгрес не са виждали. След много неща, които не са позволени, но бяха използвани от различни хора. Вие сте свидетели, че конгресът е напълно прозрачен. Промяна ще има, ще работя с цялото си сърце за вас в следващите четири години“, заяви от своя страна Михайлов.

Бившият вратар е начело на БФС от 2005 г., когато успя да свали от власт покойния Иван Славков-Батето с 194 на 133 гласа. Следащите си победи Михайлов постигаше с над 80% мнозинство. Разликата, с която спечели срещу Бербатов е най-малката досега.

Конгресът на БФС беше съпътстван от протест срещу Михайлов пред НДК
Конгресът на БФС беше съпътстван от протест срещу Михайлов пред НДК
  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG