Връзки за достъпност

Извънредни новини

Алек Болдуин уби операторка след стрелба с реквизитно оръжие


Алек Болдуин
Алек Болдуин

Американският актьор Алек Болдуин стреля с реквизитен пистолет по време на снимки и уби операторката Халина Хътчинс. Ранен е режисьорът Джел Соуза, съобщиха световните агенции, цитирайки шерифството на окръг Санта Фе.

Това се е случило при снимането на уестърна "Rust". Болдуин е и продуцент на филма, в който играе.

Продукцията временно е спряна. Говорител на Болдуин каза, че е станал нещастен случай с реквизитен пистолет. Оръжието е трябвало да бъде зарадено с халосни патрони. Вестник от Ню Мексико написа, че 68-годишният Болдуин е бил видян да плаче пред офиса на шерифа, съобщава БТА.

Убитата Хътчинс е била откарана с хеликоптер в болницата на Университета на Ню Мексико, където е била обявена смъртта й. Раненият режисьор е бил откаран с линейка в друг медицински център, където е оставен за лечение.

На този етап срещу актьора неса повдигнати обвинения. Все още не са ясни подробности за случилото се, работим по изясняване на обстоятелствата и сме за пълно разследване на това трагично събитие, заяви ръководството на Гилдията на кинематографистите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG