Връзки за достъпност

Извънредни новини

Компанията собственик на Фейсбук вече се казва Мета


Марк Зукърбърг
Марк Зукърбърг

Американската технологична компания Facebook смени името си на Meta. Това съобщи в четвъртък вечер нейният основател Марк Зукърбърг по време на онлайн презентация по време на годишната конференция на компанията.

"Сега се казваме Meta", каза той.

"Аз харесвам класическото образование, а думата "Мета" идва от гръцката дума, означаваща "след". За мен това символизира факта, че винаги можеш да построиш нещо друго", каза Зукърбърг.

Според него новата марка ще отразява фокусирането на компанията към метавселената, където човек ще изостави екраните и ще изпита ефекта от присъствието си във виртуалната реалност.

Създадената от технологичния гигант социална мрежа обаче запазва името си. Ребрандирането няма да засегне и Instagram и Whatsapp, а само за компанията-майка, която ги притежава.

Ребрандирането е част от амбициите на компанията да създаде "метавселена" - виртуална реалност, която премахва границите между физическия и цифровия свят.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG