Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Чухме силен удар и оглушителни крясъци". Джип се вряза в коледен парад в САЩ


Кадър от видео, запечатало как червеният джип се врязва в коледния парад
Кадър от видео, запечатало как червеният джип се врязва в коледния парад

Няколко души са загинали и над 40 души са пострадали при инцидент на коледен парад в град Уокешо в американския щат Уисконсин, в който се вряза джип.

Началникът на местната полиция Дан Томпсън потвърди в неделя, че превозното средство е било открито и е задържан заподозрян. Засега той не посочва възможен мотив на извършителя и не споменава „връзка с тероризъм“.

Видеоклипове, публикувани в социалните медии, сред които и излъчвания на живо от парада в Уокеша, показват червен спортен автомобил, който ускорява по пътя, на който семейства и деца наблюдават парада.

Полицай минава пред смачкания джип, предизвикал трагичния инцидент
Полицай минава пред смачкания джип, предизвикал трагичния инцидент

Едни от кадрите са запечатали как джипът се врязва в гимназиален маршируващ оркестър, а други показва как удря членове на парадна група с помпони.

„Видяхме джип просто да дава газ до дупка и да се движи с пълна скорост по маршрута на парада. И тогава чухме силен удар и оглушителни крясъци и писъци от хора, ударени от превозното средство“, разказва местен жител пред в. „Милуоки джърнъл сентинел“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG