Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Бракувахме много митове и заблуди". Радев очаква "смели и дълго отлагани реформи"


Румен Радев
Румен Радев

България се намира на нов, оздравителен път, за да заеме „своето достойно място в европейското семейство“. Това заяви президентът Румен Радев в новогодишното си обръщание.

По думите му „промените са сложни, старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние“.

„През 2021г. надмогнахме чувството за предопределеност. Бракувахме много митове и заблуди. Но пред нас остават още много предизвикателства. Не само трябва да се справим със здравната и енергийна кризи и техните социални и икономически последствия, но и да вземем важни решения, да предприемем смели и дълго отлагани реформи, които да ни изведат по пътя на ускореното развитие“, каза още държавният глава.

Радев изрази надежда ноата година да бъде „по-здрава и благополучна“ от последната, през която според него обществото се е преситило на „политически противоборства“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG