Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Раздразнение у някои сенчести фигури". Започва проверка на сигнала за заплаха срещу Борис Бонев


Борис Бонев
Борис Бонев

Софийската районна прокуратура съобщи, че проверява информацията за заплаха, отправена към столичния общински съветник Борис Бонев. Новината идва два дни след като Бонев написа в профила си във Фейсбук, че е получил информация от българските служби за "непосредствена заплаха за живота" му, която е потвърдена и от чуждестранни партньорски служби.

От държавното обвинение посочиха, че прокурор от Софийска районна прокуратура ще извърши проверка по случая, а Бонев ще бъде призован за снемане на обяснения. В публикацията си от 8 януари Бонев написа, че вече е дал подробни показания пред компетентните органи. От държавното обвинение обаче съобщават, че към тях до момента не е постъпила подобна информация от институциите.

"Вече съм дал подробни показания пред компетентните органи за потенциалните причини за заплахите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински съветник и на дейността на Спаси София. Винаги съм очаквал, че с борбата ни за почтена София можем да предизвикаме раздразнение у някои сенчести и богати фигури в България", пише в публикацията на Бонев във Фейсбук.

"Те обаче трябва да знаят, че гласът на истината не може да бъде заглушен. 90-те години са минало и гражданското общество няма да бъде спряно. Очаквам в най-кратки срокове компетентните органи да излязат с информация за поръчителите", пише още той.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG