Връзки за достъпност

Извънредни новини

Образователният министър иска учениците да завършат първия срок присъствено


Образователният министър Николай Денков
Образователният министър Николай Денков

Амбициите на Министерството на образованито са децата да завършат първия учебен срок присъствено въпреки разпространението на коронавируса, каза пред БНТ министър Николай Денков в събота.

Той припомни, че решенията за затваряне се вземат от здравните власти и подчерта, че има има добър диалог със здравната си колега Асена Сербезова.

По думите на Денков са подсигурени тестове за учениците до края на януари и вече е направена нова поръчка. Тя съдържа тестове с още по-висока чувствителност.

„Вълната [от Омикрон] ще донесе повече болни деца в училище, но това не е нещо извънредно. Това, което е новото, че всичко се развива много по-бързо. Т.е. ние трябва да сме готови за много по-бързо нарастване на броя заразени“, коментира образователният министър пред БНТ.

Николай Денков припомни, че всеки родител може сам да реши да остави детето си да се обучава онлайн от вкъщи, ако има притеснения заради разпространението на коронавирус.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG