Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бонуси за 32 млн. лв. са раздадени в НАП през 2021. Румен Спецов не разкрива своите


Директорът на НАП Румен Спецов
Директорът на НАП Румен Спецов

През 2021 г. в системата на Националната агенция по приходите (НАП) са били раздадени бонуси на обща стойност над 31.8 млн. лв. Това съобщиха в събота от гражданското движение БОЕЦ, позовавайки се на данни, получени по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).

Само Централното управление на НАП е изразходвало за бонуси над 10.5 млн. лв., става ясно от предоставената на неправителствената организация справка.

В нея обаче липсва информация за размера на получените от директора на агенцията Румен Спецов бонуси. Причината е, че той е отказал да я предостави, тъй като представлява „лични данни“.

От БОЕЦ отбелязват, че в отговора на НАП няма обяснение за високия размер на бонусите през миналата година, но може да се предположи, че те се дължат на високата събираемост на данъците, която бе отчетена неколкократно от есента насам.

В края на 2021 г. данъчните обявиха, че са събрали над 3.2 млрд. лв. повече в сравнение с 2020 г. Те изчислиха, че така приходите на агенцията са достигнали рекордните 28.2 млрд. лв.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG