Връзки за достъпност

Извънредни новини

Каракачанов отстъпва ръководството на ВМРО на Джамбазки, Веселинов и Сиди


Красимир Каракачанов върви пред Александър Сиди (вляво) и Искрен Веселинов
Красимир Каракачанов върви пред Александър Сиди (вляво) и Искрен Веселинов

Бившият военен министър в третото правителство на Бойко Борисов (2017-2021) и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов отстъпва ръководството на партията на трима свои колеги след четвърт век на поста.

Самият той обяви в профила си във Фейсбук, че ще бъде наследен от евродепутата Ангел Джамбазки и бившите народни представители Искрен Веселинов и Александър Сиди. Рокадите на върха на ВМРО трябва да се случат на предстоящия на 12 февруари конгрес на партията.

“Ще заема своето място, такова, каквато ми отредят Конгресът и членовете на Организацията“,, добавя Каракачанов с уверението, че няма намерение да се пенсионира от политиката, а ще продължи да работи за ВМРО.

Според него в ръководството на партията трябва да се ангажират млади хора и да не се създават условия за разединение.

Въпреки че ВМРО не успя да влезе в парламента на три последователни вота след участието си в коалиционния кабинет на ГЕРБ и “Обединени патриоти”, Каракачанов оценява високо представянето на партията си във властта.

Той подчертава, че отстояването на идеалите, българщината и националните интереси и твърдата позиция към Северна Македония трябва да продължи.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG