Връзки за достъпност

Извънредни новини

На дело по време на карантина. МВР предаде на прокуратурата депутат, нарушил предписание на РЗИ


Народният представител е трябвало да бъде в карантина между 26 януари и 4 февруари, но на първи февруари се е явил в съда 
Народният представител е трябвало да бъде в карантина между 26 януари и 4 февруари, но на първи февруари се е явил в съда 

С писмо до главния прокурор Иван Гешев МВР е изпратило на Върховна касационна прокуратура(ВКП) документи, свързани с нарушаването на карантина от народен представител. Това съобщиха от пресслужбата на силовото ведомство.

От МВР са получили информация, че депутатът е нарушил предписанията на Районната здравна инспекция (РЗИ) и във времето, в което е трябвало да бъде в изолация, се е явил като адвокат по дело в районния съд във Варна. Той е трябвало да бъде в карантина между 26 януари и 4 февруари, но на първи февруари се е явил в съда.

По информация на няколко медии става въпрос за депутата от ГЕРБ от Варна Бранимир Балачев. Малко по-късно от пресцентъра на партията излязоха с позиция по случая.

„Във връзка с появили се информации в медиите, че народен представител от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, ръководството на ПГ на ГЕРБ заявява, че не толерираме никакви форми на нарушаване на закона. В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона“.

От МВР припомнят, че за нарушаване на карантинтината освен административни санкции, могат да бъдат налагани и наказания по текстове от Наказателния кодекс.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG