Връзки за достъпност

Извънредни новини

НА ЖИВО: Явор Сидеров и Красен Николов пред Свободна Европа


Пожарникари гасят сграда в украинската столица Киев след руска атака.
Пожарникари гасят сграда в украинската столица Киев след руска атака.

"Различни видове и форми на въоръжения", сред които бронежилетки, каски, муниции, резервни части за самолети. Така украинското посолство в България отговори на въпрос на Свободна Европа дали Украйна е поискала официално военно-техническа помощ от българското правителство.

Междувременно повечето западни държави поеха ангажимент за военна помощ за украинската армия още в първите две седмици на войната. "Искам да кажа ясно, че не сме говорили за военна подкрепа в Украйна по никакъв начин". Това каза премиерът Кирил Петков в събота след срещата с военния министър на САЩ Лойд Остин. Въпреки че България осъди руската инвазия в Украйна, засега помощта на София се ограничава с хуманитарна помощ.

Наистина ли България подкрепя Украйна? Николай Лавчиев разговаря в Студио България с политолога Явор Сидеров и журналиста от "Медиапул" Красен Николов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG