Връзки за достъпност

Извънредни новини

Мъж почина, след като блъсна колата си в руското посолство в Букурещ


Автомобилът, врязал се в оградата на посолството на Русия в Букурещ, 6 април 2022 г.
Автомобилът, врязал се в оградата на посолството на Русия в Букурещ, 6 април 2022 г.

Мъж почина, след като блъсна автомобила си в оградата на посолството на Русия в Букурещ, съобщиха световните агенции. Инцидентът е станал рано сутринта в сряда, а самоличността на шофьора не е потвърдена.

По данни на румънската полиция превозното средство се е ударило в оградата на посолството на Русия около 6 часа сутринта местно време, но не е влязло в сградата на представителството.

Автомобилът, врязал се в оградата на посолството на Русия в Букурещ
Автомобилът, врязал се в оградата на посолството на Русия в Букурещ

Пожарникарите са успели да потушат огъня, но шофьорът е починал на място, се казва в съобщение на властите.

На видеозапис от инцидента се вижда как колата е обхваната в пламъци.

Не е ясно дали катастрофата е злополука или е била умишлено причинена. От полицията казаха, че извършват разследване. Самоличността на шофьора не се съобщава.

През последните седмици няколко руски посолства в Европа бяха обект на протести срещу война на Москва в Украйна. Мирни демонстрации се проведоха и в България, където в неделя мъж легна с вързани ръце пред Руския културен център в София в знак на протест срещу убитите цивилни в украинския град Буча.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG