Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борис Джонсън прогнозира провал на мирните преговори за Украйна и сравни Путин с крокодил


Британският премиер Борис Джонсън
Британският премиер Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън прогнозира провал на мирните преговори за Украйна. „Да водиш преговори с Путин е все едно да се пазариш с крокодил, който ти е захапал крака“, каза Джонсън. Британският премиер каза, че е от жизненоважно значение Западът да продължи да снабдява Украйна с оръжия.

Джонсън каза, че стратегията на руския президент е да се опита да завладее колкото се може по-голяма част от Украйна и да започне преговори от позицията на силата. По думите му тази седмица някои световни лидери, включително и президентът на САЩ Джо Байдън, са откликнали на призива му да продължат да доставят оръжия на Украйна, включително артилерия, в момент, когато Русия засилва атаките си в източната част на Украйна.

Представители на Украйна и Русия не са разговаряли на четири очи от 29 март, а атмосферата около двустранните преговори се влоши заради украинските твърдения, че руски военни са извършили зверства в град Буча край Киев, посочва Ройтерс. Москва отрича тези обвиненията.

За какво свидетелстват ексхумираните тела в Буча
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG