Връзки за достъпност

Извънредни новини

Шефът на НАП очаква, че "Лукойл" ще започне да декларира печалба 


Цените на горивата в България ще регистрират спад, а руската компания “Лукойл” ще започне да декларира печалба и да плаща корпоративен данък на държавата. Това прогнозира в неделя директорът на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов пред бТВ.

Той обясни повишението в цените на горивата в момента с това, че “доставките са купувани на по-висока цена - ако е купуван танкерът на определена цена, нормално е тази цена 21 дни да бъде различна от котировката на момента”. Според Спецов предстои спад на цените в бензиностанциите.

По повод “Лукойл” той каза, че руската компания досега оправдава официалната си липса на печалба с голяма инвестиция през 2014-2015 г. за 1,5 млрд. лв., за която твърди, че се покривала от печалбите през следващите години.

“Лукойл” закупи “Нефтохим” - Бургас през 1999 г. и след това започна всяка година да отчита загуби, с изключение на 2007, 2016 и 2017 г. По думите на Спецов тази година обаче резултатите на компанията са видимо добри и затова той е оптимист, че ще започне да плаща данък печалба.

Защо най-голямата рафинерия в България е на загуба
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:28 0:00
  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG