Връзки за достъпност

Извънредни новини

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с Ердоган в Турция


Мустафа Карадайъ, Реджеп Тайип Ердоган и Мевлют Чавушоглу
Мустафа Карадайъ, Реджеп Тайип Ердоган и Мевлют Чавушоглу

Председателят на българската партия ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщи пресслужбата на държавния глава на Турция в понеделник вечерта.

Закритата за журналисти среща се е провела в президентския дворец в столицата Анкара На срещата е присъствал и министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу. В официалното съобщение не се посочва какви са били темите на разговора между двамата.

Според БНР кореспонденти в Анкара посочват, че основната тема са били предсрочните парламентарни избори у нас.

В края на 2020 г. турският президент за пръв път отправи приветствие към националната конференция на ДПС. Във видео обръщение тогава Ердоган пожела успех на Движението и нарече тогавашния премиер Бойко Борисов “моя скъп приятел”. Това се случи няколко месеца преди редовните парламентарни избори на 4 април.

Това не е първият път, в който Ердоган се среща с Карадайъ в Турция. Такава среща беше проведена и през юни 2021 г., месец преди предсрочните избори на 11 юли.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG