Връзки за достъпност

Извънредни новини

Жертвите от експлозията в търговски център в Ереван са две. Ранени са близо 60, сред тях има и деца


Мъж търси хора сред руините на съборения търцовски център, Ереван, 14 август.
Мъж търси хора сред руините на съборения търцовски център, Ереван, 14 август.

Силна експлозия в склад за фойерверки на голям пазар в столицата на Армения Ереван предизвика в неделя масивен пожар и доведе до смъртта на двама души и раняването на още близо 60.

Няма информация за причината за възникването на експлозията. Разследващите казват, че ще започнат да търсят възможните причини, когато условията позволят.

Всички ранени са откарани за лечение в болници в арменската столица, съобщиха здравните власти.

Кметството на града каза, че има неизвестен брой хора, блокирани под развалините. Взривът и пожарът на пазара Сурмалу са предизвикали огромен облак дим над Ереван. Спасителната операция е продължила до късно през нощта.

На популярния пазар се води търговия както на едро, така и на дребно. На Сурмалу се продават фойерверки, петарди и друга пиротехника.

Новината идва на фона на повишено напрежение между Армения и Азербайджан, които водят спор за територията на кавказкия регион Нагорни Карабах, където имаше война през 90-те и по-късно през 2020 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG