Връзки за достъпност

Извънредни новини

Фонд "Земеделие" има ново ръководство. Новият шеф е възпитаник на Академията на МВР


Galab Donev, government, council of ministers

Вълната от кадрови смени, започнала по върховете на държавната администрация след встъпването в длъжност на служебния кабинет на Гълъб Донев в началото на август, продължи в петък с рокади в ръководството на Държавен фонд "Земеделие".

Управителният съвет на фонда освободи изпълнителния директор Николай Каварджиклиев, съобщи земеделското министерство. На проведено в петък заседание са освободени и неговите заместници Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров.

Новото ръководство се оглавява от Георги Тахов със заместници Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Георги Тахов е доктор по икономика, завършил счетоводство и право, както и Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия.

Новият шеф на фонда е оглавявал териториалното звено на НАП в Пловдив до 2015 г., когато е освободен от поста. Бил е и шеф на НАП в Пазарджик, както и на ръководни позиции в данъчната агенция в София.

Каварджиклиев оглави фонда през март по времето на бившата четворна коалиция, когато земеделието беше в ресора на БСП. Той прие поста от Борис Михайлов, който пък беше назначен по време на първото служебно правителство на Стефан Янев миналото лято.

Фондът е акредитираната разплащателна агенция, през която минават европейските пари за българското земеделие. Очаква се през следващия седемгодишен програмен период това да са над 8 млрд евро, припомня "Сега".

За малко повече от две седмици служебната власт вече смени ръководителите на полицията, митниците, данъчните, "Булгаргаз" и най-големите държавни военни предприятия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG