Връзки за достъпност

Извънредни новини

Маските в градския транспорт няма да са задължителни от четвъртък


Маските в градския транспорт станаха задължителни на 25 юли.
Маските в градския транспорт станаха задължителни на 25 юли.

Носенето на предпазни маски в градския транспорт няма да бъде задължително от четвъртък, 25 август. Това съобщи проф. Радка Аргирова на брифинг след заседание на експертната група, сформирана към министъра на здравеопазването.

Мярката беше въведена в края на юли заради нарастването на броя на заразените с COVID-19.

"В рамките на утрешния ден ще бъде издадена и съответната заповед на д-р Асен Меджидиев, като същата ще влезе в сила считано от четвъртък", съобщи проф. Аргирова във вторник.

По думите ѝ в момента властите отчитат намаляване на новозаразените граждани.

"Средно на ден новоустановените случаи са 1000, като настанените в интензивни отделения пациенти с COVID-19 са под 50. В резултат на това вече можем да твърдим, че ние определяме мерките, а не ги налага вирусът", посочи проф. Аргирова.

Маските ще останат задължителни във всички здравни и лечебни заведения, в това число в болници, медицински центрове, оптики, аптеки, както и в социалните институции, осигуряващи дългосрочна грижа.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG