Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Обявете ме за чуждестранен агент". И Алла Пугачова осъди войната на Путин


Владимир Путин и Алла Пугачова на тържество през 2014 г.
Владимир Путин и Алла Пугачова на тържество през 2014 г.

Звездата на руската естрада Алла Пугачова осъди войната в Украйна и поиска да бъде включена в списъка с чуждестранни агенти, в момент, когато Кремъл потиска всяка критика.

В профила си в Инстаграм, където тя има близо 3,5 милиона последователи, 73-годишната певица реагира на включването на съпруга й - актьора и телевизионен водещ Максим Галкин - в списъка на чуждестранните агенти в Русия.

"Моля да ме включите в списъка на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна със съпруга си - един честен, почтен и искрен човек, истински руски патриот, неподкупен човек, който иска родината му да процъфтява и да живее в мир", написа Пугачова, обръщайки се към руското министерство на правосъдието.

Тя добави, че съпругът й иска в Русия да има свобода на словото, а "руските момчета повече да не гинат в името на илюзорни цели".

Максим Галкин и Алла Пугачова през 2016 г.
Максим Галкин и Алла Пугачова през 2016 г.

Галкин, който открито критикуваше военната кампания в Украйна, се намира в чужбина. До момента Пугачова не се беше изказвала публично за конфликта. Руски медии отбелязват, че тя е напуснала Русия преди началото на офанзивата. Наскоро певицата обаче е била отново в Москва, а на 3 септември бе забелязана на погребението на последния съветски ръководител Михаил Горбачов.

Алла Пугачова се е срещала нееднократно с президента Владимир Путин, но никога не го е подкрепяла открито, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG