Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бойко Борисов и Николай Събев се отказаха да бъдат депутати 


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия транспортен министър от "Продължаваме промяната" Николай Събев
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и бившия транспортен министър от "Продължаваме промяната" Николай Събев

Централната избирателна комисия (ЦИК) одобри в четвъртък заявленията на четирима избрани за депутати да не бъдат обявявани за народни представители.

Това са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпартийците му от Ловеч Иван Грънчаров и Иван Миховски, както и бившият транспортен министър Николай Събев, който беше избран от листата на “Продължаваме промяната” в Русе.

Борисов обяви във вторник, че няма намерение да става нито депутат, нито министър, нито премиер. Той традиционно се отказва от депутатското си място, но винаги води две листи на ГЕРБ в София и Пловдив.

По-рано в четвъртък пресцентърът на “Продължаваме промяната” разпространи изявление на Събев, в което той заявява, че никога не е искал да бъде “професионален политик” и смята, че ще бъде по-полезен в “подобряването на бизнес средата”, отколкото на “политическата сцена”. Той добавя, че “политическият стартъп” “Продължаваме промяната” вече е “утвърдена партия” и затова е спокоен за бъдещето ѝ.

Николай Събев е собственик на спедиторската фирма “Еконт” и най-големият дарител на формацията на Кирил Петков и Асен Василев. Той ръководеше транспортното министерство по време на половингодишния мандат на кабинета на Петков, преди да бъде свален с първия успешен вот на недоверие в съвременната история на България, внесен от ГЕРБ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG