Връзки за достъпност

Извънредни новини

Момче, изчезнало за близо 9 дни, беше открито до Радомир


Съобщение за издирването на 12-годишния Александър, който беше открит на деветия ден от изчезването си.
Съобщение за издирването на 12-годишния Александър, който беше открит на деветия ден от изчезването си.

12-годишно момче беше открито живо, след като близо 9 дни оставаше в неизвестност, потвърдиха от прокуратурата на брифинг в Перник. Спасителният екип предполага, че детето, което страда от аутизъм, се е лутало, а не е било държано някъде насила.Александър изчезна на 11 ноември по време на разходка близо до болница „Профилакториум“ в покрайнините на Перник. Той е живял само с баща си. Майка му е в чужбина.

Издирването на Александър се извършваше с усилията на МВР, планински спасители и над 9000 други доброволци. В петък бащата обеща награда от 100 хил. лева за хората, които го намерят.

Той е бил открит около 14.30 ч. в събота. Бил е изтощен, в безпомощно състояние и се е намирал в труднодостъпен район - в изоставен завод край радомирското село Червена могила.

Намерили са го Милко Михалков и Веселин Георгиев - членове на клуб по делтапланеризъм, които са го издирвали заедно с планински спасители. И двамата участват в издирването още от първия ден, в който е обявено изчезването на детето.

Веселин Георгиев смята, че дъждът може да е помогнал на детето, което е било без храна и вода през тези дни. Обяснява си оцеляването му с "желание за живот".

Веднага след откриването му Александър е бил изпратен за преглед в „Пирогов“. В момента се намира в реанимация заради леко дехидратиране. Баща му е с него. Физическото състояние на момчето е стабилно, а психичното - сравнително добро, каза министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, който отиде в "Пирогов".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG