Връзки за достъпност

Извънредни новини

През погледа на птица. Най-добрите снимки с дрон през 2022

Снимането с безпилотните радиоуправляеми средства, известни още като дронове, се превръща във по-популярна практика. Снимките, направени с дрон, привличат вниманието, защото позволяват гледка от различен ъгъл, сякаш виждаме през погледа на птица.

В началото на 2022 бяха публикувани много такива снимки, отразяващи войната в Украйна. Те позволяват да се видят унищоженията, причинени от руската инвазия в страната по начин, неуловим за фотообектива. Преди няколко месеца обаче там беше въведена забрана цивилни да използват дронове заради риск от руски атаки с безпилотни устройства. Затова такива кадри от войната в Украйна, направени отвисоко, сега се срещат все по-рядко. В тази галерия можете да видите някои от най-интересните снимки, заснети с дрон през 2022.


16x9 Image

Свободна Европа

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG