Връзки за достъпност

Извънредни новини

Над 20 души загинаха при пожар в незаконен дом за възрастни хора в Сибир


Останките от изгорелия дом за възрастни хора в Кемерово, Сибир.
Останките от изгорелия дом за възрастни хора в Кемерово, Сибир.

Поне 22-ма души са загинали при пожар в незаконен дом за възрастни хора в град Кемерово в Сибир, съобщи в събота Следственият комитет на Русия, цитиран от агенция ТАСС.

Двамата от пострадалите от огъня са настанени в болница с тежки наранявания, а други четирима са изписани за домашно лечение.

Пожарът е обхванал площ от 180 кв. м., изпепелявайки цял етаж от дома, който според местните власти не отговаря на изискванията, за да работи.

Пожарът е избухнал през нощта срещу събота.
Пожарът е избухнал през нощта срещу събота.

Обектът е разположен в двуетажна сграда, която се е отоплявала с пчеки. Затова основната версия е, че пожарът е тръгнал именно от неправилна употреба на някоя от печките.

По случая вече е повдигнато обвинение на 31-годишния управител на дома за възрастни хора. Той е привлечен към наказателна отговорност за нарушаване на изискванията за безопасност, довело до смъртта на повече от двама души.

Огънят вече е потушен, а разчистването на отломките става при температура от минуси 20 градуса. Вторият етаж от сградата, където са живеели възрастните хора, е изгорял напълно.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG