Връзки за достъпност

Извънредни новини

МВР откри тяло на млада жена в багажник. Задържан е мъж, който е бил близък с нея


Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев

МВР съобщи, че полицията е открила тялото на 32-годишна жена в багажник на автомобил в София. По случая има задържан 34-годишен мъж.

Според главния секретар на МВР Петър Тодоров убийството се е случило след личен конфликт между двамата. Тя е споделила за отношенията си със заподозрения само със свои близки.

На 3 април те са съобщили, че нямат контакт с нея, а заподозреният е задържан часове по-късно. По думите на Тодоров жертвата и задържаният са имали познанство и близки отношения.

Жената е подавала сигнали към неправителствени организации и не е сигнализирала в МВР. Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев каза, че "понякога комуникацията между нашите структури и структурите към социалното министерство и неправителствения сектор не е достатъчно добра и се стига до такива трагични изходи".

По неофициални данни през 2021 г. в България най-малко 22 жени са убити от мъже, а в повечето случаи са заподозрени техни близки. По данни на неправителствени организации всяка трета жена е преживяла насилие.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG