Връзки за достъпност

Извънредни новини

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е в Шумен за вечерята ифтар


Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу
Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу

Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу е в Шуменско за вечерята ифтар по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Той поднесе цветя пред паметника на жертвите на Възродителния процес в Каолиново заедно с посланика на Турция Айлин Секизкьок, консула в Бургас Синем Гюзел и председателя на ДПС Мустафа Карадайъ. Гостите бяха приветствани от кмета на общината Нида Ахмедов, съобщи БНР.

Възродителния процес представлява принудително разселване и репресии срещу българските мюсюлмани, организиран от комунистическия лидер Тодор Живков.

В речта си Чавушоглу благодари за помощта, оказана от общините в региона за пострадалите от земетресенията в южната част на Турция. Той каза, че много се надява България да има редовно правителство, и добави, че двете страни са приятелски държави, които ще останат такива и в бъдеще.

Чавушоглу ще присъства на ифтар тази вечер в Шумен. Благотворителната вечеря ще бъде в 19:30 ч. пред Томбул джамия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG