Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Възраждане" номинира депутата Деян Николов за кандидат-кмет на София


Деян Николов беше представен от лидера на партията Костадин Костадинов

Кандидатът за кмет на София на "Възраждане" е Деян Николов - секретар на "Възраждане" - София. Това съобщи във вторник лидерът на партията Костадин Костадинов.

Това е втората официално обявена кандидатура за кмет на София, след като преди дни "Продължаваме промяната" - "Демократична България" (ПП-ДБ) и "Спаси София" обявиха за свой общ кандидат технологичния предприемач Васил Терзиев. Организацията “Екипът на София” също подкрепи кандидатурата.

"Кандидатът ни е млад, успял, доказал се в своята сфера, икономист", каза Костадинов и добави, че работят заедно от години.

„Ще бъда кмет, който желае София да се развива и всички тези районни кметове е редно да могат да решават проблеми“, каза Николов.

По негови думи, ако бъде избран, районните кметове ще имат повече свобода. Той пое ангажимент, че ще има много повече местни референдуми и софиянци ще бъдат питани по важни теми.

Деян Николов е депутат на партията в Народното събрание. Според кратката му биография в партийния сайт той е завършил „Бизнес и икономика“ и е работил в сферите на логистиката, статистиката, бизнес анализа и мениджмънта. Също така пише, че е работил в големи международни компании, като не се споменават имена.

Местните избори ще се състоят през есента. В София от 18 години управлява ГЕРБ. Първо кмет беше Бойко Борисов (2005 - 2009 г.), а оттогава досега - Йорданка Фандъкова. През януари тя съобщи, че няма да се кандидатира пак. Досега ГЕРБ не е съобщила своята номинация за кандидат за кмет на София.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG