Връзки за достъпност

Извънредни новини

Руски войски атакуваха пожарна в Харковска област, има ранени


Последиците от удара по пожарната в Изюм на 27 октомври.
Последиците от удара по пожарната в Изюм на 27 октомври.

През нощта срещу петък руска ракета е ударила пожарната в украинския град Изюм в северната част на Харковска област. Най-малко осем спасители са ранени, а съоръжението е повредено, каза Държавната служба за извънредни ситуации в петък.

"8 спасители са ранени. Пострадала е и самата сграда и оборудване. Но най-важното нещо сега са нашите хора. В болница са 4 служители. Оказва им се необходимата медицинска помощ“, съобщи службата.

Местните власти в Харковска област уточняват, че ударът е станал около полунощ. Преди това руските сили атакуваха Изюм със системи за противовъздушна отбрана С-300.

Близо 70 военни сблъсъка са се състояли през изминалото денонощие, съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Руската армия е обстрелвала селища в районите на Купянск и Изюм. Нанесени са щети на жилищни и търговски сгради.

Руската армия редовно атакува селища в Украйна с ракети. Въпреки доказателствата и показанията, Москва отрича целенасочена атака срещу цивилни от началото на пълномащабната ѝ инвазия в Украйна през февруари 2022 г.

През нощта руските войски са извършили и две вълни от атаки с дронове "Шахед" срещу южните области Николаев и Херсон. Украинските военновъздушни сили са унищожили пет от шестте руски дрона, каза Наталия Хуменюк, говорител на южното военно командване.

През нощта украински войници са отблъснали пет вражески атаки в районите на Богданивка и Хромово в Донецка област. Генералният щаб също така твърди, че украинските сили са отблъснали 10 атаки на руски войски, които са се "опитвали да си върнат загубените позиции край Клишчиивка и Андиивка" в източната част на страната, където Русия е започнала офанзива на няколко места.

Андиивка - която е превърната в руини от руските бомбардировки - е мястото на най-голямата офанзива на Москва през последните месеци. Украйна продължава настъпителната си операция южно от Бахмут и Донецка област, които са под руски контрол след непровокираното пълномащабно нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022 г.

Информацията от фронта не може да бъде потвърдена по независим начин.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG