Връзки за достъпност

Извънредни новини

Заради нападението на Хамас над Израел: Денков свика Националния контратерористичен център


Николай Денков
Николай Денков

Премиерът Николай Денков свика заседание на Националния контратерористичен център в неделя в 18 часа в Министерския съвет заради нападението на групировката Хамас над Израел, съобщиха от правителствената пресслужба.

Сутринта на 7 октомври Хамас, която контролира Ивицата Газа, подложи Израел на масиран обстрел, като изстреля няколко хиляди ракети. В същото време бойци на Хамас проникнаха в Израел и взеха множество заложници. В неделя Израел започна военна кампания за унищожаване на военния и правителствения потенциал на Хамас.

Националният контратерористичен център е аналитичено звено. Координатор на центъра е Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Той извършва анализи и оценка на терористичната заплаха за конкретни обекти и лица на национално, областно и общинско равнище и предлага на министъра на вътрешните работи определянето на нивото на заплахата и въвеждане на степен на готовност.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Борисов - отново премиер. Възможно ли е
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00
XS
SM
MD
LG