Връзки за достъпност

Извънредни новини

Киев и Одеса бяха нападнати от руски дронове през нощта, няма пострадали хора


Украинската противовъздушна отбрана прехваща дрон "Шахед" във въздуха при третата руска въздушна атака срещу столицата през последните 24 часа в Киев.
Украинската противовъздушна отбрана прехваща дрон "Шахед" във въздуха при третата руска въздушна атака срещу столицата през последните 24 часа в Киев.

В нощта срещу сряда украинската столица Киев, както и Одеска област претърпяха ново руско нападение с дронове "Шахед". Това съобщи Сергей Попко, началник на Киевската градска военна администрация.

"Групи дронове навлязоха в Киев едновременно от няколко посоки. Всички те - повече от 10 на брой - бяха открити и унищожени своевременно от силите и средствата на противовъздушната отбрана", каза той.

Отломки са паднали в три района на Киев. Има щети по нежилищни сгради и пътна настилка. Няма сериозни разрушения и пожари, нито информация за пострадали хора, добави Попко.

През нощта руските военни са атакували с дронове и южната част на Одеска област. Пожари са избухнали в съоръженията на пристанищната и индустриалната инфраструктура на региона, повреден е асансьор, няма данни за пострадали хора. Това съобщи областният управител Олег Кипер.

Руските военни редовно бомбардират украински градове, които са в обсега на техните ракети и дронове. Въпреки доказателствата и показанията, Русия отказва да поеме отговорността за военните си престъпления срещу украински цивилни и военни от първите дни на пълномащабното й нахлуване в Украйна.

Руската армия атакува Украйна на 24 февруари 2022 г. и оттогава войната се води изцяло на територията на Украйна. Хиляди украински цивилни са убити, а над 6 милиона са принудени да напуснат домовете си.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG