Връзки за достъпност

Извънредни новини

Мъж е задържан за двойно убийство край Лозен, обвиняем е и за убийство на жена преди година


Полицейски автомобил до софийското село Лозен, 5 август 2023 г.
Полицейски автомобил до софийското село Лозен, 5 август 2023 г.

Мъж на 34 години е задържан по подозрения в двойно убийство в село Лозен, съобщиха от МВР, цитирани от БТА.

В събота сутринта край софийското село е намерено тялото на 18-годишно момиче, което вчера е било обявено за издирване. Край столичния квартал "Горубляне" е открито и тялото на млад мъж, съобщава NOVA.

Според източници на медията заподозреният за убийствата мъж е бил арестуван на АМ "Тракия" между Айтос и Бургас. По данни на Софийска градска прокуратура от задържания е иззето оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата.

От прокуратурата съобщиха, че е образувано досъдебно производство по неотложност. То касае двойно убийство - деяние, което се наказва с присъда от 15 до 30 години, доживотна присъда или присъда доживот без право на замяна.

По-късно през деня NOVA публикува информация от свои източници в разследването, че заподозреният за двойното убийство е убил и друга млада жена преди една година, с която е имал интимна връзка. Тогава мъжът сам се е обадил на полицията и е направил самопризнания.

Първоначално мъжът е бил задържан за 72 часа, твърди медията. След това е освободен срещу подписка от съда, а прокуратурата не е обжалвала решението. В момента делото е в досъдебна фаза и се чакат експертизи.

В неделя сутринта ще бъдат представени подробности по разследването на тежкото криминално престъпление, съобщиха от прокуратурата. Участие в брифинга ще вземат представители на Софийска градска прокуратура и СДВР-МВР.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG