Връзки за достъпност

Извънредни новини

Правителството иска да впише 1 януари 2025 като целева дата за влизане в еврозоната


Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Проект на Постановление на Министерския съвет (МС) предвижда България да впише в официален документ 1 януари 2025 г. като целева дата за членство в еврозоната.

Проектът е за изменение и допълнение на постановление на правителстовот от юли 2015 г. за създаване на Координационен съвет за подготовка на Република България за членство в еврозоната.

Документът е публикуван за обществено обсъждане правителствения сайт strategy.bg. Датата на приключване на общественото обсъждане е 23 октомври 2023 г.

Влизането в еврозоната е един от приоритетите, около които управляващите коалиции "Продължаваме промяната - Демократична Бъглария" и ГЕРБ се обединиха при сформирането на правителство по-рано през годината.

През април "Възраждане"​ внесе около 600 хил. подписа за организиране на национално допитване с въпрос "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 г.?“.

Парламентът отхвърли референдума, а "Възраждане" сезира Конституционния съд (КС).

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG