Връзки за достъпност

Извънредни новини

Изчезнал е граждански хеликоптер край село Гърмен


Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Загубен е сигнал с хеликоптер от гражданската авиация, пръскал срещу вредители край село Гърмен, съобщи БТА в петък.

От Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) казаха за агенцията, че това е частен хеликоптер, нает от предприятие за пръскане срещу борова процесионка - вредител по боровите и кедровите дървета.

На територията на община Гърмен няма данни за паднал хеликоптер, каза за БТА кметът на общината Феим Иса.

Задействана е процедура за локализиране на хеликоптера, каза по-рано за БТА директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград комисар Валентин Василев.

В понеделник вечерта хеликоптерът е кацнал в с. Сатовча. На следващия ден е извършил пръскане в района на Сатовча и Гърмен. В сряда е пръскал в посока с. Гега и се е върнал в Гърмен, където авиаторите са нощували в сградата на държавното горско стопанство, казват от ЮЗДП.

Около 7:30 ч. в петък сутринта хеликоптерът е излетял от с. Гърмен, за да се прибере в базата в Пловдив. Няколко часа по-късно се губи връзка с летателния апарат. Преди два часа е трябвало да е в Цалапица.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG