Връзки за достъпност

Извънредни новини

Петър Куленски от ПП-ДБ обяви победа в Пазарджик срещу Тодор Попов, борещ се за пети мандат


Петър Куленски
Петър Куленски

Кандидат-кметът на Пазарджик от "Продължаваме промяната - Демократична Българи" (ПП-ДБ) Петър Кулински обяви, че води с 3000 гласа пред досегашния кмет Тодор Попов от "Новото време", подкрепен от ГЕРБ.

Това се случи в неделя, 5 ноември, след края на балотажа на местните избори. По думите на Куленски данните са при 90% обработени протоколи.

Резултатът от първия тур на 29 октомври беше 39.31% за Попов срещу 16,17% за Куленски.

"Радвам се, че пазарджиклии избраха да тръгнат по един нов път и да сложат край на това 16-годишно брутално управление", каза Куленски след края на изборния ден.

Той добави, че общината се намира в тежко финансово състояние след управлението на Попов.

Тодор Попов е кмет на Пазарджик от 2007 г. и управляваше четири поредни мандата. При първите си три мандата беше издигнат от Инициативен комитет, а през 2019 и 2023 г. - от местна коалиция "Новото време".

Петър Куленски е юрист и депутат от ПП-ДБ в 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание. В 47-то и 48-то НС е заместник-председател на парламентарната група на ПП. Бил е член на Комисията по правни въпроси, Комисията по здравеопазване и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

XS
SM
MD
LG