Връзки за достъпност

Извънредни новини

Досегашният директор на "Пирогов" е единственият допуснат кандидат в конкурса за поста


Директорът на "Пирогов" Валентин Димитров
Директорът на "Пирогов" Валентин Димитров

Досегашният директор на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров е единственият допуснат кандидат за поста, съобщи във вторник Дневник, цитирайки документ от сайта на здравното министерство.

"Пирогов" е най-голямата държавна болница за спешно лечение в страната.

Новината идва, след като в края на миналата година бившият здравен министър Христо Хинков от кабинета "Денков-Габриел" уволни Димитров след одит, който установи лошо финансово състояние на болницата.

По-късно през април тази година настоящата служебна министърка на здравеопазването Галя Кондева отмени заповедта за уволнението с аргумента, че проверките на отговорните институции не са установили злоупотреби и корупционни практики.

Единственият опонент на Димитров - д-р Атанас Андреев не беше допуснат до третия етап на конкурса за поста.

Оставката на Димитров беше поискана многократно и по време на протести във връзка със смъртта на 15-годишната Даная Кулева преди близо година. Според нейната майка Ани Стоянова лошата организация в "Пирогов" може да е довела до смъртта на дъщеря ѝ.

Стоянова основа фондация "Даная", която организира протестите с искане за оставките на Димитров, а по-късно и на Кондева.

Прокуратурата отказа да разследва Димитров за случая.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG