Връзки за достъпност

Извънредни новини

Гори склад на голяма руска компания в Санкт Петербург


Пожар в склад на Wildberries в Санкт Петербург, 13 януари 2024 г.
Пожар в склад на Wildberries в Санкт Петербург, 13 януари 2024 г.

В южната част на Санкт Петербург гори склад за готова продукция, съобщи руското министерство на извънредните ситуации. Площта на пожара е обхванала 70 хил. кв. метра. Засега няма информация за пострадали, съобщи рускоезичната телевизия на Радио Свободна Европа "Настоящее время".

Складът е на компанията за онлайн търговия на дребно Wildberries.

Близо 300 пожарникари и десетки пожарни коли, както и хеликоптери, се борят да потушат огъня.

Телеграм каналът Baza пише, че пожарът е започнал на седмия етаж на склада с дрехи.

"По предварителни данни първата аларма в склада се е задействала около 4:20 часа. Около 7:30 ч. работниците са започнали да бягат от сградата - много от тях са скочили от 2-3 етаж директно върху бетона, защото на аварийния изход е имало голямо струпване на хора", се казва в публикацията.

Baza съобщава, че има ранени мъж и жена, които са в болница.

По данни на Тегеграм канала Shot в момента на пожара в склада е имало поне 1000 души. Пожарът е възникнал по време на смяна между нощната и дневната смяна. Според информацията в момента пожарът гори много близо до паркинг за камиони

Wildberries съобщава за евакуиране на хората. "На клиентите ще бъдат възстановени сумите за загубените поръчки. Продавачите ще бъдат компенсирани за повредени или изгубени стоки", се казва в публикацията на компанията.

Причината за пожара все още не е обявена. Една от версиите е умишлен палеж на складовия комплекс, съобщи РБК, позовавайки се на източник, близък до Министерството на извънредните ситуации.

Медията пише, че през нощта на 11 януари в близост до московската магистрала е имало бой. В резултат на това гражданин на Азербайджан, служител на Wildberries, е откаран в болница с прободна рана.

Той е казал в полицията, че е бил нападнат от свой познат, който избягал с автомобил "Мазда". Нападателят също е бил ранен. По-късно полицията го е задържала.

След инцидента правоприлагащите органи са започнали проверки в склада на Wildberries.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG