Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Шоуто трябва да продължи". Владимир Зомбори, на когото обувките на славата не убиват


Владимир Зомбори
Владимир Зомбори

Актьор и певец, известен с множество роли в театъра, киното, телевизията и дублажа. Печели и финала в последния сезон на "Като две капки вода". Владимир Зомбори е роден на 3 юли и е Човек на деня на Свободна Европа.

"Ако не се завъртиш по телевизията, никой няма да разбере какво можеш и колко си добър. Адски е обидно", казва актьорът Владимир Зомбори в интервю за Нова телевизия за трудностите, пред които са изправени хората от неговата професия.

Той е на гребена на голямата слава отскоро, след като печели финала в предаването за таланти "Като две капки вода" по Нова. Зомбори участва и в кулинарното предаване "Черешката на тортата", а от есента ще води новия сезон на "Гласът на България" по бТВ.

Но Зомбори пее, готви и най-вече - играе в киното и театъра отдавна. Пред Нова телевизия той разказва как преди десетина години е започнал да работи като барман нощни смени, за да свърже двата края финансово.

"Бях актьор от "Малък градски театър зад канала", а не можех да се оправям. Трябваше да си плащам наема, трябваше да имам все пак и някакви пари за мен", казва той.

Такава е съдбата на немалко актьори не само в България. "Изял съм горчивите залци, поел съм и шамарите, и погалванията", казва той за пътя си към популярността.

Владимир Зомбори (вляво) получава наградата "Златно перо" от генералния директор на БТА Кирил Вълчев, 21 май 2024 г.
Владимир Зомбори (вляво) получава наградата "Златно перо" от генералния директор на БТА Кирил Вълчев, 21 май 2024 г.

Владимир Зомбори е роден на 3 юли 1988 г. в Пловдив. Завършва професионалната гимназия за сценични и екранни изкуства, след това - актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на Атанас Атанасов.

Започва кариерата си веднага - в трупата на Малък градски театър "Зад канала". Паралелно играе в много филми и сериали, сред които "Миграцията на паламуда", "Пеещите обувки", "Воевода", "Дъвка за балончета", "Следвай ме", "Видяно", "В сърцето на машината", "Игра на доверие", "Столичани в повече", "Под прикритие", "Пътят на честта", "С река на сърцето", "Мен не ме мислете", "Вина".

От 2010 г. гласът на Зомбори озвучава десетки роли в игралното и анимационно кино, както и аудиокниги.

Но името му става известно от телевизията, както сам казва - иначе "никой няма да разбере колко си добър и какво можеш".

През 2011 г. Зомбори участва в първия сезон на музикалното риалити "Екс Фактор България", където е първият отпаднал финалист. През 2021 г. и 2024 г. е участник в кулинарното риалити "Черешката на тортата", а на 13 май 2024 г. спечелва финала на 12-я сезон на шоуто за музикални имитации "Като две капки вода".

В него участниците имитират известни певци, а Зомбори се справя блестящо с нелеката задача да влезе в певческия диапазон на Фреди Меркюри от "Куин", като изпява "Show Must Go On" ("Шоуто трябва да продължи").

"Предаването ми се отрази по най-благоприятния начин. Даде ми популярност, оценка на труда ми. Много съм щастлив", казва той пред "24 часа".

"Това е моментът, в който си казваш "ето аз достигнах някакво ниво в професионален аспект, където мога да си позволя да казвам не", добавя Замбори пред Нова телевизия.

"Удобни са обувките на славата до такава степен, че с тях можеш да ходиш по едни места, по които със старите обувки не си можел да ходиш", добавя той.

Владимир Зомбори с Весела Бабинова - с която са двойка и в живота - в комедията "Заклеваш ли се в децата?" от Саломе Льолуш.
Владимир Зомбори с Весела Бабинова - с която са двойка и в живота - в комедията "Заклеваш ли се в децата?" от Саломе Льолуш.

Владимир Зомбори обаче няма страх от това, че славата би завъртяла главата му и би го накарала да се самозабрави.

Защото има нещо много по-голямо и от актьорската професия, и от славата - обичта на любимата му - актрисата Весела Бабинова и на тяхното дете. По думите му, най-любимата му роля е именно житейската - на съпруг и баща.

"Нашето представление, наречено семейство, изключително много ме зарежда и ми дава абсолютен смисъл за всичко, което правя", казва той.

Форум

XS
SM
MD
LG