Връзки за достъпност

Извънредни новини

Десетки са загинали при взрив на бензиностанция в република Дагестан в Русия


Спасители гасят пожар на бензиностанция в град Махачкала. Снимката е направена и публикувана от руското Министерство на извънредните ситуации на 14 август 2023 г.
Спасители гасят пожар на бензиностанция в град Махачкала. Снимката е направена и публикувана от руското Министерство на извънредните ситуации на 14 август 2023 г.

Над 35 жертви са открити след пожара и взрива на бензиностанция в република Дагестан, Русия, съобщи Би Би Си във вторник.

Пожарът е избухнал около 22 ч. местно време в понеделник вечерта при ремонт на автомобил, последвала е експлозия. Бензиностанцията се намира на федерална пътна артерия. Съседни сгради и коли са били повредени.

Бензиностанцията е в столицата Махачкала, която е с население от над 600 000 души. Дагестан е руска република с площ от около 50 000 квадратни километра, която е съседна на Чечения.

Според руски информационни агенции пожарът на бензиностанцията вече е изгасен, като в гасенето са участвали 260 пожарникари, а пламъците са били на площ от 600 квадратни метра. По случая е започнало разследване.

Във видео, публикувано от Министерството на извънредните ситуации, се виждат опожарени коли и спасители, оглеждащи останки от сграда с помощта на фенерчета.

Медицински самолет е бил пратен в Махачкала, за да откара най-тежко ранените до Москва. В Дагестан е обявен ден на траур.

Кадри преди и след огнената стихия показват щетите от пожарите на хавайския остров Мауи
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00
  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG