Връзки за достъпност

Извънредни новини

Един загинал след руска атака в Кривой Рог. Киев обяви "напредък" край Бахмут


Последствията от атаката срещу Кривой Рог на 8 септември
Последствията от атаката срещу Кривой Рог на 8 септември

Поне един е загинал, а деветима са ранени след руска ракетна атака срещу централния украински град Кривой Рог. За това съобщи областният управител Сергей Лисак в телеграм.

По думите му атаката е била срещу административна сграда и е предизвикала пожар на повече от 200 кв. метра застроена площ в нея.

Според вътрешния министър на Украйна Игор Клименко става въпрос за удар срещу полицейска сграда. Загиналият пък е бил полицай, казва той цитиран от Ройтерс.

В петък руската армия проведе удари и в районите на Суми и Запорожие. Украинската отбрана е отблъснала атаки и в Донецка област край Лиман и Шахтарск.

По данни на Въоръжените сили на Украйна силите на Киев край Бахмут са постигнали частичен напредък като са изтласкали руската армия и са се укрепили в по-предни позиции.

В същото време от Министерството на отбраната в Москва съобщиха, че собствените ѝ сили са отблъснали 9 украински атаки в Бахмут.

Данните от сраженията на фронта не могат да бъдат независимо потвърдени. Информацията идва в момент, в който Украйна твърди, че е пробила първата отбранителна линия на Русия. Това е част от започнатото от Киев преди месеци контранастъпление на юг и изток.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG