Връзки за достъпност

Извънредни новини

Искрена и щастливо несъвършена. Зои Кравиц на 35


Зои Кравиц на откриването на магазин на Tiffany & Co. в Ню Йорк, 27 април 2023 г.
Зои Кравиц на откриването на магазин на Tiffany & Co. в Ню Йорк, 27 април 2023 г.

Дете на известни родители, Зои Кравиц проправя своя собствен път към славата. Едновременно в модата, музиката и киното. Тя е родена на 1 декември и е Човек на деня на Свободна Европа.

Актриса, певица и модел. Талантливо дете на звездни родители. Списание Time обявява Зои Кравиц за една от 100-те най-влиятелни личности за 2022 г., а през 2023 г. тя навършва 35 години.

Кравиц е рекламно лице на световноизвестни дизайнери и модни къщи, сред които Тифани (Tiffany & Co), Вера Уанг (Vera Wang), Коуч (Coach New York), Келвин Клайн (Calvin Klein).

Тя е и фронтмен на R&B и електропоп дуото Lolawolf, в което заедно с барабаниста и продуцент Джими Джанопулос издават вече два албума.

Позната е от големия екран с ролите на Кристина в поредицата "Дивергенти" (2014-2016 г.) и Лета Лестранж във "Фантастични животни" (2016-2018 г.).

Кравиц участва в ролята на Тост Ноуинг в "Лудия Макс: Пътят на яростта" (2015), снима се и в множество независими филми, както и в телевизионни сериали.

Ролята ѝ в наградения с Еми драматичен сериал на HBO "Големите малки лъжи" (2017-2019 г.) ѝ носи номинация за наградата на Гилдията на актьорите.

Кравиц изигра и жената котка в прочутия блокбъстър на Мат Рийвс "Батман", за чиято роля беше номинирана за "Звезда на екшън филм" за 2022 г.

Зои Кравиц е родена през 1988 г. в Лос Анджелис, САЩ, и е единственото дете на музиканта Лени Кравиц и актрисата Лиза Бонет. И двамата са наполовина афроамериканци, наполовина евреи.

След развода на родителите си през 1993 г. Зои живее с майка си в каньона Топанга. Когато става на 11, се мести в Маями при баща си, като прекарва летата с майка си.

Комбинирана снимка показва модела и актриса Зои Кравиц и родителите ѝ - актрисата Лиза Бонет и музикантът Лени Кравиц.
Комбинирана снимка показва модела и актриса Зои Кравиц и родителите ѝ - актрисата Лиза Бонет и музикантът Лени Кравиц.

Родителите ѝ остават близки приятели и след развода. Майка ѝ се омъжва повторно за актьора Джейсън Момоа. От техния брак Зои има полубрат и полусестра.

Зои обаче не се чувства в сянката на легендарния си баща.

"Има хора, които искат да ти бъдат приятели само заради това (че е дъщеря на Лени Кравиц), или такива, които казват: "О, Зои си мисли, че е толкова готина, защото баща ѝ е...", казва тя, цитиранa от филмовия каталог IMDB.

Тя учи актьорско майсторство в Ню Йорк и още като студентка започва да участва във филми.

С музика се занимава от 16-годишна, като създава няколко банди преди Lolawolf.

Тийнейджърството ѝ е белязано от борбата ѝ с хранителните разстройства анорексия и булимия, която Зои продължава да води до около 24-годишна възраст.

Пред списание ELLE Кравиц казва, че никога не би искала да се върне към 20-те си години, защото тогава е била доста объркана.

"Не правех избори на база на това кое е добре за мен. Сега обаче съм в период, в който правя всичко за себе си. Оставям се да помисля за минута и да реша дали това е правилният ход", казва тя.

Тя е оптимистка и за бъдещето. "Всичките ми връзки в живота – с приятели, със семейството, романтични връзки – са начин да науча нещо за себе си. Понякога не можем да бъдем най-добрата си версия и това е добре, стига да знаем как да обясним на тези хора, че все още ги обичаме", добавя Кравиц.

Когато става дума за нея като модел за подражание, Зои казва, че "не е важно да бъдеш съвършеният самарянин, а просто да бъдеш честен и щастливо несъвършен".

Зои Кравиц има едногодишен брак с актьора Карл Глусман, с когото се развеждат през 2021 г. Наскоро тя се сгоди за друг актьор - Чанинг Тейтъм.

Двамата се запознават на снимачната площадка на филма Pussy Island, който е и режисьорският дебют на Кравиц. Продукцията все още не е завършена.

Форум

XS
SM
MD
LG