Няма данни за политически мотив при атаката в Трир. Жертвите са най-малко пет

Сред жертвите от атаката в трир са две жени и двама мъже, както и деветмесечно бебе

Петима вече са загиналите след атаката в германския град Трир от вторник, когато автомобил се вряза в пешеходна зона. Повече от десет са ранените, някои от които тежко. За инцидента беше задържан 51-годишен мъж, който има германско гражданство, съобщават световните агенции.

От прокуратурата съобщиха, че задържаният е употребил значително количество алкохол, както и че властите не работят по версия, свързваща извършителя с терористична организация.

По думи на кмета на крада Волфрам Лайбе става въпрос за извършител с психическо заболяване. Мъжът е оказал съпротива по време на ареста. Той не е местен жител и е прекарал само последните няколко дни в града.

По думи на очевидци автомобилът е преминал с висока скорост, като няколко души са били изхвърляни във въздуха при удара с автомобила.

Сред загиналите са две жени и двама мъже, както и деветмесечно бебе. Германия затегна мерките за безопасност във всички пешеходни зони в страната, след като 12 души загинаха по време на атака с камион на коледния базар в Берлин през 2016 г.