Връзки за достъпност

Извънредни новини

За нас

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Мисията на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) е да насърчава демократичните ценности и институции, както и правата на човека, като съобщава новините в страни, където свободните медии не са напълно утвърдени или изцяло са забранени. Журналистите на RFE/RL предоставят това, което много хора не получават в своите страни или от местните медии - новини без цензура и открита дискусия. RFE/RL се стреми да отговори на най-високите стандарти за обективна журналистика и съобщаване на фактите, като не се поддава на натиск или опити за влияние.

Журналистите на RFE/RL предоставят новини в 23 държави на 27 езика.

Като вярва, че първото изискване на демокрацията е гражданите да са добре информирани:

Свободна Европа предоставя честни и обективни новини, анализи и дискусии по местни, регионални и международни теми, които са важни за демокрацията и свободния пазар;

Свободна Европа утвърждава гражданското общество с подкрепата си за ценностите на демокрацията и плурализма;

Свободна Европа се бори с всяка форма на нетолерантност и насърчава взаимното разбирателство между народите.

Свободна Европа стриктно се придържа към принципите на етичната журналистика и предлага съдържание, което е професионално, балансирано и в крак с най-високите журналистически стандарти.

Ние не гледаме на баланса като на неутралност, когато става дума за истината. Когато едната страна в дебата изопачава фактите, етичната журналистика изисква да посочим невярното и да съобщим вярното.

Нашите публикации са с умерен тон, демонстрират цивилизован и разумен разговор и насърчават уважение към човешките права и всички хора.

RFE/RL е регистрирана като частна корпорация с нестопанска цел, която се финансира от грант от Конгреса на САЩ чрез Американската агенция за глобални медии (USAGM). Редакционната независимост на RFE/RL е гарантирана от законодателството на САЩ.

Може да изпращате съобщения до бюрото в София на svobodnaevropa@rferl.org

Информация

XS
SM
MD
LG