Връзки за достъпност

Извънредни новини

Посланичката на Венецуела: Отблокирайте парите ни. Нямаме умиращи от глад


Според Капони във Венецуела няма умиращи от глад и на много места по пазарите могат да се купуват спокойно стоки.
Според Капони във Венецуела няма умиращи от глад и на много места по пазарите могат да се купуват спокойно стоки.

Венецуела не е изнасяла капитали през българска банка, а това твърдение е част от „престъпната политика на САЩ да блокират парите на венецуелския народ“. Тази теза защити посланикът на Венецуела в България Ориета Капони в интервю за бТВ.

По думите ѝ срещу латиноамериканската страна се води медийна и икономическа война, защото тя е на първо място по петролни и на второ място по залежи на злато в света.

Според Капони във Венецуела няма умиращи от глад и на много места по пазарите могат да се купуват спокойно стоки. Въпреки това страната е в криза, но това се дължи на блокирани пари, злато, стоки и медикаменти заради санкциите, наложени от САЩ.

„Единствената помощ, която ние искаме, е да отблокират парите ни и да оставят венецуелският народ да живее, както иска“, каза още Капони.

Преди ден главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ДАНС и БНБ проверяват малка българска банка за евентуална схема за пране на десетки милиони евро от Държавната петролна компания на Венецуела. Според неофициална информация на "Капитал" става въпрос за "Инвестбанк".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG