Връзки за достъпност

Извънредни новини

Прекратено е разследването срещу Московски за смъртта на детето му


Ивайло Московски подаде оставка като министър на транспорта заради катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души.
Ивайло Московски подаде оставка като министър на транспорта заради катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души.

Прокуратурата прекрати разследването срещу бившия транспортен министър Ивайло Московски за инцидента, при който загина тригодишният му син, съобщи в. „Сега“.

Проверката продължи 11 месеца и през това време се прехвърляше между окръжната и градската покуратура. Прокурор Емилия Варадинова от Софийската градска прокуратура заключи, че не е извършено престъпление. Постановлението, с което в. „Сега“ разполага, е от 3 януари. Според него детето е починало заради падането от шейната, управлявана от баща му, но това не значи, че той носи отговорност за инцидента.

От постановлението става ясно, че канадската марка за моторни шейни предлага на всичките си клиенти теоретичен и практичен курс за управлението на снегомобил. Шейната, управлявана от Московски, е купена втора ръка. Новият й собственик не е преминал през инструктажа за безопасност, нито е направил такъв на министъра.

Ивайло Московски подаде оставка като министър на транспорта заради катастрофата край Своге, при която загинаха 20 души.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG