Връзки за достъпност

Извънредни новини

Агенцията по вписванията става стратегическа за националната сигурност


В Агенцията по вписванията се намират няколко регистъра, които са публични - имотен, търговски, БУЛСТАТ, на юридическите лица с нестопанска цел, на имуществените отношения между съпрузите.

Агенцията по вписванията вече е част от Списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност. Това реши правителството.

Промяната е основание за ограничаване на достъпа до обществена информация, свързана с агенцията. По закон осъществяването на правото на достъп до информация не може да бъде насочено срещу националната сигурност (чл. 5 от ЗДОИ).

Управляващите мотивират решението си с необходимостта да се подобри съществуващата система за сигурност и да се въведат допълнителни контролни механизми. Това ще стане възможно след включването на агенцията в списъка на обектите от стратегическо значение, смята кабинетът.

В Агенцията по вписванията се намират няколко регистъра, които са публични - имотен, търговски, БУЛСТАТ, на юридическите лица с нестопанска цел, на имуществените отношения между съпрузите.

През лятото след срив в системата в продължение на около 20 дни Търговският регистър не работеше. Проблемът доведе до смяна на ръководството на Агенцията по вписванията.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG