Връзки за достъпност

Извънредни новини

Русия, Китай и Турция покрепят Мадуро


На страната на Николас Мадуро остава и армията.
На страната на Николас Мадуро остава и армията.

Русия, Китай и Турция обявиха подкрепата си за Николас Мадуро като президент на Венецуела. Армията също остава на негова страна, съобщи Ройтерс.

В сряда срещу управлението на президента социалист се проведоха масови протести, а за изпълняващ длъжността държавен глава беше обявен председателят на парламента Хуан Гуайдо. Той беше признат за легитимен президент от САЩ, Канада, Бразилия, Аржентина и Колумбия.

Европейската комисия призова да бъдат проведени нови демократични избори във Венецуела. Франция ще признае за законен президент този, който гражданите на южноамериканската страна изберат на честни избори, заяви Еманюел Макрон. Великобритания и Германия изразиха подкрепа за парламента в Каракас и Хуан Гуайдо.

Ройтерс съобщава за отделни офицери от армията, които са на страната на протестиращите, но министърът на отбраната и главнокомандващите декларираха лоялността си към Мадуро.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG